Hur SEO anpassar man en hemsida? 

SEO anpassning

Så skapar du en framgångsrik SEO strategi för 2022

 

Vill ni öka er trafik under 2022? SEO eller sökoptimering som det även kallas innebär att du som upphovshavare till en hemsida anpassar dess innehåll så att det blir så sök- och användarvänligt som möjligt. Nedan listar vi 4 grundpelare som bör finnas med i din SEO strategi 2022.  

Teknisk SEO 

Teknisk SEO handlar om att anpassa din hemsida så att det är möjligt för sökmotorer att undersöka din sajt och läsa ditt innehåll. För att uppfylla de tekniska SEO-kraven bör du se till att din hemsida är anpassad för mobiltelefoner, att den går fort att ladda, att allt innehåll följer en tydligt struktur, samt att ni använder er av CMS. 

On-page SEO 

När det kommer till sökoptimeringen av din sida behöver du en tydlig struktur över rubriker och textinnehåll, skapa metabeskrivningar som lockar till klick, samt försäkra dig om att din URL är beskrivande och enkel. När det kommer till hemsidans textinnehåll bör du använda nyckelord relaterade till din nisch och se till att använda ord som dina kunder använder.  

Innehåll 

Företags hemsidor bör fungera som ett omslagspapper för deras innehåll, det vill säga besvara på frågor såsom: vad ni gör, vart ni gör det, vem ni har gör det och varför man bör använda just er produkt eller tjänst.  

Off-page SEO 

Bra innehåll ökar även chansen att bra sidor vill länka till er sida, vilket får er att klättra uppåt i sökresultatet. Om ni vill öka er chanser att får starka länkar bör ni se till att ha information som inte finns någon annanstans och utnyttja de visuella möjligheterna genom att använda er av infografik, bilder och annan typ av visuellt innehåll. Ni bör även skapa en lista med tips, anledningar till att använda er tjänst/produkt, myter eller nästan vad som helst som har med er nisch att göra. 

Lär mer om hur en framgångsrik SEO strategi bör vara uppbyggd på https://www.socialmediatoday.com/news/the-4-pillars-of-a-successful-seo-strategy-in-2022-infographic/610413/