Instagram lanserar kronologiskt flöde

I Instagrams begynnelse sorterades flödet kronologiskt efter när inläggen lades upp. Sen dess har Instagram utvecklat en algoritm som anpassar flödet efter varje användares preferenser. Men nu har Instagram lanserat ett algoritmfritt flöde där du kan se inlägg från de du följer i kronologisk ordning. Tittar du i det vanliga flödet på Instagram jobbar algoritmen för att du bara ska se de inlägg som Instagram tror att du vill se och rensar bort resten. Algoritmen sorterar också inläggen efter mest relevant till skillnad från det algoritmfria flödet som strikt visar inläggen i kronologisk ordning.

Nu har du två nya visningslägen på dina flöden. Antingen visar du endast inlägg från de du markerat som ”favoriter” i appen, eller de du följer, precis som vanligt. Dock med det stora undantaget att inläggen sorteras endast efter publiceringstid.

Ett problem som Social Media Today har upptäckt med den nya uppdateringen är att det inte går att välja något av de nya alternativen som standard. Användaren kommer att behöva ändra sitt visningsläge varje gång den öppnar appen. Krångligt kan man tycka men för användaren som har väntat på ett algoritmfritt flöde kan det vara värt det.

Så – hur gör du? Klicka på Instagramlogotypen högst upp i appen och välj ”Följer” eller ”Favoriter” för att se det algoritmfria flödet.

 

Läs mer här:
https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-launches-algorithm-free-feed-sorting-options-to-all-users/620908/