Så ökar du din synlighet på Youtube

Därför ska du använda kapitel på Youtube

Att man manuellt kan dela upp sina videos i kapitel på Youtube är sedan gammalt. Att de titlar som du döper varje kapitel till även är sökbara på Google, ja men det vet vi också. Men under oktober 2021 meddelade Youtube att de även kommer att använda metainnehållet, alltså kapitlens titlar, hos de videos som använder sig av automatiserade kapitel. Från och med oktober 2021 är alltså både manuella och automatiska kapiteltitlar sökbara på Google.

Fördelarna med att dela in dina videos i kapitel är många. Dina tittare får en bättre användarupplevelse när de enkelt får en överblick av innehållet i din video, speciellt om den är av längre karaktär. Dessutom ger det dina tittare möjligheten att hoppa mellan olika delar i videon eller se om en viss del, till exempel om du gjort en tutorial. Utöver de fördelar du skapar för dina tittare ökar du även dina chanser att synas på Googles sökningar. Den titel du ger de olika kapitlen används av Google för att matcha videos med användarens sökning.

Att kapitlen dessutom syns direkt i Googles sökresultat är en annan fördel som videos med kapitel har gentemot videos utan kapitel. Denna funktion är dock endast tillgänglig för mobilanvändare än så länge.

Läs mer här: https://www.searchenginejournal.com/youtube-seo-auto-chapters-now-a-source-of-metadata-for-search/424266/#close 

Datum: 220210