Synas på Google 2021

Hur syns man på Google?

2021

För att öka den organiska trafiken till er webbplats och hamna högt upp i sökresultatet på Google är det viktigt att hemsidan är sökmotoroptimerad. Tidigare i år uppdaterade Google sina kriterier för hur webbplatser rankas och för att hamna på förstasidan på Google idag har vissa faktorer blivit extra viktiga att tänka på.

Från och med 2021 har Google meddelat att de kommer fokusera mer på användarupplevelsen, som nu blir det viktigaste bedömningskriteriet. Tre mätvärden för en bra användarupplevelse enligt Google är:

  • Largest Contentful Paint, LCP – Hur snabbt din webbsida laddar från att du klickar på sidans länk
  • First Input Delay, FID – Tiden det tar från att en användare interagerar med din sida tills att sidan börjar ladda.
  • Cumulative Layout Shift, CLS – Mäter ifall innehåll ändras om en användare interagerar med det.

Då allt fler använder mobilen till att shoppa eller söka på internet blir det också viktigare att erbjuda en mobilvänlig hemsida. Google bedömer hur snabbt din webbplats laddas på mobila enheter och hur den anpassar sig till olika skärmstorlekar. För att din hemsida ska anses vara mobilanpassad bör även mjukvaran fungera bra på mobila enheter. Text ska gå att läsa utan att användaren behöver zooma in och länkar bör placeras så att de enkelt går att trycka på med fingret.

Andra viktiga faktorer för att rankas högt på Google är att erbjuda en säker anslutning utan skadligt innehåll eller programvaror som riskerar att läcka besökarnas personliga data. Även annonseringen på din hemsida bedöms utav Google. Innehåller din webbplats vilseledande reklam eller pop-up fönster riskerar den att rankas lägre eftersom detta påverkar användarvänligheten negativt.

Har ni inte anpassat er webbplats efter Googles kriterier kan det vara dags att se över er strategi för sökmotoroptimering. Här kan du läsa mer om Googles uppdaterade SEO kriterier: https://www.socialmediatoday.com/news/googles-latest-update-have-you-adapted-your-seo-strategy-accordingly-in/609192/