Tar video över på instagram?

Kommer video ta över Instagram?

Instagram vill just nu att så många av sina användare som möjligt använder Reels. Reels är ett av Instagrams försök att få användare att stanna kvar på plattformen istället för att vända sig till snabbt växande TikTok. Genom Reels anpassar Instagram formatet till hur användandet på sociala medier håller på att ändras.

En ny uppdatering på Instagram är nu under utveckling just för att användare ska lockas till att skapa Reels. Just nu testas funktionen Montage, där användare enkelt kan konvertera sina Instagram Stories till korta Reels videoklipp. Instagram Montage kommer automatiskt kunna skapa korta videos av dina Instagram Stories som du sedan kan lägga olika ljud på. Eftersom TikTok fortsätter att dominera på listor över mest nedladdade appar är det viktigt att sociala plattformar som Instagram är uppmärksamma då yngre användare verkar bli mer och mer anpassade till formatet på TikTok.

Instagram experimenterar också med att ta fram en annan TikTok-inspirerad funktion där du kan lägga till favoriter bland konton som du vill se mer av och prioritera i ditt flöde. Dessa favoritmarkerade konton kommer inte påverkas i samma grad av Instagrams algoritmer och du kan därför få mer kontroll över ditt eget användande.

Redan nu kan Instagram se att dessa funktioner hindrar en del användare att byta plattform till TikTok och ökar användningstiden på Instagram. Det återstår därför att se ifall Instagram väljer att lansera några av sina senaste experiment inom snar framtid. Det står åtminstone klart att så länge kortvideoformatet växer i popularitet bland användare kommer Instagram fortsätta att anpassa sig där de kan.

Källa: https://www.socialmediatoday.com/news/instagrams-developing-a-new-montage-feature-to-convert-stories-to-reels/606491/