Uppdatera på Instagram via datorn?

Uppdatera flödet på instagram

Från och med den 21 oktober i år kommer det vara möjligt att publicera innehåll på Instagram via sin webbläsare. Fram tills nu har man som användare endast kunnat se på innehåll i dator-versionen av Instagram medan publicering av foton och videos inte varit genomförbart. Efter påtryckningar har Instagram nu introducerat en uppdatering där det går att publicera bilder och videos via webbläsaren. I det initiala skedet kommer dock varken Stories eller Reels-funktionerna vara inkluderade utan endast inlägg i flödet i form av bilder eller videos som är maximalt 60 sekunder långa. Oavsett är funktionen mycket välkomnad framför allt bland företag, marknadsförare och sociala medie-chefer i och med att de nu tillåts att direkt från datorn publicera Instagram-inlägg på ett enkelt sätt.

För de som dagligen arbetar med sociala medier är uppdateringen en möjlighet att effektivisera och centralisera sitt arbete i och med att innehåll kommer att vara enklare att ladda upp och det blir även smidigare att använda sig utav material man skapat i andra appar. Under flera år har Instagram arbetat med att förbättra användarupplevelsen i webbläsaren och de senaste månaderna har en utvald grupp fått testa den nya funktionen som nu alltså blir tillgänglig för samtliga av Instagrams användare. En förhoppning från företaget själva är att det totala användarantalet på Instagram kommer att öka eftersom plattformen blir än mer lättåtkomlig. Troligtvis är det dock företag och sociala medie-ansvariga som kommer att finna funktionen mest värdefull och nyttja den flitigast.

Från och med denna vecka kommer Instagram.com vara uppdaterad. Du kan läsa mer om uppdateringen här: https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-will-enable-users-to-upload-photos-and-videos-via-desktop-from-th/608527/