Vad är Qaya?

Google lanserar Qaya

Vad är appen Qaya?

Google lanserar Qaya en applikation som ska hjälpa kreatörer att tjäna pengar på sin digitala närvaro. Via applikationen kan entreprenörer och kreatörer skapa en personlig shop för försäljning av både produkter och tjänster, allt från produkter med stickmönster och merch till tjänster såsom träningsguider och kostscheman. Applikationen stödjer både betal- och gratisprodukter och kommer erbjuda möjlighet till prenumeration, dricks och annan typ av intäkter. Det går även att länka produkter som säljs på andra plattformar.

För att användare ska kunna optimera sitt försäljningsresultat och lära känna sin publik erbjuder applikationen kundhanterings- och analyselement.

Qaya är skapad av Area 120, en inkubator som huseras under Google Labs, tanken bakom verktyget är att göra det möjligt för kreatörer att skapa en egen digital shop utan att behöva använda sig av en tredje part. Då kreatörer/influensers är nästa generations entreprenörer i behov av kommersiella verktyg för att kunna utveckla och driva sin digitala affärsverksamhet.

Då det är viktigt för kreatörer att bevara och utöka sin publik har Google gjort det möjlig för användare att integrera sin shop med andra Google produkter såsom Google Search och Shopping. Det går även att koppla er Qaya sida till en Youtube-kanal, så att ni även kan marknadsföra era uppladdade produkter och tjänster under era videor.

Applikationen tillåter kreatörer skapa attraktiva digitala shoppar som kan länkas till och från andra plattformar och appar. Google tillhandahåller anpassade webbplatser för ditt namn, kanal eller Qayastore namn, med en inbyggd betalningsfunktion.

Hittills finns appen endast tillgänglig i USA, men Google planerar att göra Qaya tillgängligt i fler länder.

Läs mer om Qaya på https://www.socialmediatoday.com/news/google-launches-new-qaya-app-to-facilitate-monetization-for-creators/611600/