Vart går videoannonser som bäst? 

Instagram fortsatt bäst vid videoannonsering!

TikTok och Instagrams kamp om att vara den främsta videoplattformen fortsätter och Instagram är fortsatt i ledning trots det ökande TikTok användandet. Nyligen utfördes ett test för att se vilken av plattformarna som är mest kostnadseffektiv och genererar bäst resultat när det kommer till varumärkeskännedom och exponering vid kampanjer med rörligt material. Dock är det viktigt att ha i beaktning att man för en lyckad kampanj inte bara kan tänka på vad som är mest kostnadseffektivt, det finns även andra aspekter att ha i beaktning i valet av plattform. Bland annat bör man även reflektera över var den betänkta målgruppen finns, hur ofta målgruppen kommer att exponeras för annonsen samt om innehållet passar för plattformen. Men det är ju alltid intressant att emellanåt testa vilken plattform som ger kampanjer bäst räckvidd och respons för pengarna. 

För att få fram ett jämförbart resultat delades samma 15 sekunders video på både TikTok och Instagram. Båda annonserna hade samma budget, copy och hashtags. Annonserna exponerades på plattformarna mellan den 14 september och 5 oktober 2021 och var riktade mot målgruppen personer mellan 25–44 år.  

Resultatet visade att Instagrams Reels-annons presterade bättre både när det kom till klick, interaktioner och kostnad. Annonsen nådde dessutom ut till nästan dubbelt så många som TikToks videoannons och fick mer än dubbelt så många interaktioner. Reels annonsen resulterade i en klickkostnad på 2,6 dollar för att nå 1 000 personer medan TikTok annonsen hade en klickkostnad på 5,03 dollar för att nå 1 000 personer. Som resultatet visar är det alltså fortsatt lönsamt att annonsera via Instagram trots TikToks tillväxt.

7/12-2021

 

Läs mer på https://www.socialmediatoday.com/news/comparative-case-study-tests-results-of-tiktok-vs-instagram-reels-ads-info/610017/